Izračun za zavarovanje hiše – sklenite ugodno zavarovanje nepremičnine

Vas zanima cena za zavarovanje hiše ali stanovanja? Spodaj si lahko na enostaven način naročite informativni izračun za zavarovanje nepremičnine in v kratkem vam bomo poslali ceno za zavarovanje vaše hiše ali stanovanja.

V kolikor že imate sklenjeno zavarovanje nepremičnine, lahko vse podatke najdete na zavarovalni polici. Skenirano polico nam lahko pošljete tudi na email in pripravili vam bomo zavarovanje z enakimi kritji.

  Za izračun izpolnite spodnje podatke

  1. Ali že imate sklenjeno zavarovanje hiše?
  Pri kateri zavarovalnici?

  2. Vpišite leto gradnje

  3. Kritja za zavarovanje hiše
  Izberite obseg kritij, ki jih želite. Pregled kritij vam bomo poslali ob poslanem izračunu.

  4. Zavarovanje opreme
  Bi želeli tudi zavarovanje opreme, tatvine in osebne odgovornosti?

  5. Površina hiše (pomembno)
  Vpišite bruto površino (zunanje mere) posameznih etaž v m ali m2.
  Ko vpišete vse podatke pritisnite Naprej

  Vpišite vaše kontaktne podatke (obvezno)

  Opombe - Vpišite dodatne lastnosti, vprašanja ali želje.
  Preverite vpisane podatke in pritisnite Pošlji.

  Pakete za premoženjsko zavarovanje najdete na strani Hiša, za zavarovanje hiše, Stanovanje, za zavarovanje stanovanja in Oprema, za zavarovanje opreme.

  Preden izpolnite informativni izračun preverite kakšna kritja želite ali označite po občutku in bomo kritja prilagodili vašim željam po poslanem informativnem izračunu. Vpišite vse zahtevane podatke, da vam bomo lahko pripravili kvalitetno in ugodno zavarovanje nepremičnine.

  Cena zavarovanja hiše

  Premija oz. cena, ki se plačuje za zavarovanje hiše, je odvisna od več kriterijev, Med njimi sta dva najpomembnejša:

  1. Zavarovalna vsota
  2. Zavarovalna kritja

  Zavarovalna vsota

  Zavarovalna vsota se pri nepremičnini določi na podlagi njene površine. Pri nekaterih zavarovalnicah so določi glede na notranjo kvadraturo, pri drugih pa na podlagi zunanjih mer hiše.

  Zavarovalna vsota predstavlja najvišje možno izplačilo v primeru totalne škode, tako da mora biti določena ustrezno. V začetku se ZV določi glede na splošne normative, po potrebi pa se lahko poviša ali zniža. V večini primerov korekcija ni potrebna, v kolik pa so bili pri gradnji uporabljeni visoko kakovostni materiali pa je priporočljivo, da se poveča.

  Zavarovalna vsota predstavlja gradbeno in ne tržno vrednost hiše. To pomeni, da bo enaka hiša v Prekmurju in Ljubljani imela enako zavarovalno vsoto.

  Višja, kot je zavarovalna vsota, višja bo tudi cena za zavarovanje. Ali rečeno bolj poenostavljeno, večja kot je hiša, višja bo premija.

  Zavarovalna kritja

  Drugi pomemben kriterij, ki vpljiva na ceno, so izbrana kritja za nepremičnino in opremo. Osnovna kritja seveda pomenijo nižjo ceno, bolj razširljena in premium kritja pa vplivajo na višjo premijo zavarovanja.

  Pri kritjih moramo biti pozorni na to ali je škoda krita v celoti ali samo do določene zavarovalne vsote – na 1. riziko. Če je izbrano kritje na 1. riziko npr. do 5.000€, to pomeni, da bo vsa škoda krita do te višine. Če bi bila škoda npr. 7.000€, bi zavarovalnica izplačala 5.000€, ostalo bi moral zavarovanec kriti sam. Zavarovanje na 1. riziko tako pomeni nekaj nižjo premijo za zavarovanje.

  Če pri določenem kritju zavarovalna vsota ni posebej določena, velja ZV za nepremičnino ali opremo. Posebej določene ZV pri kritjih so lahko v fiksnem znesku  (npr. 5000€) ali v procentu, kar pomeni % od glavne ZV (npr. 5% od 150.000€).

  Vse za zavarovanje hiše

  Kvalitetno zavarovanje hiše vam pomaga do mirnejšega spanca, tudi ko ste na dopustu.

  Pogosta zavarovalna kritja pri zavarovanju nepremičnine

  Kot smo že omenili, je cena zavarovanja nepremičnine odvisna od izbranih kritij in zavarovalne vsote.

  Zraven požarnega zavarovanja so pogosta kritja tudi:

  • izliv vode
  • indirektni udar strele
  • lom stekla
  • vlom in rop
  • poplava
  • odgovornost iz zemljiške posesti

  Dodatna kritja pri zavarovanju hiše pa še:

  • potres
  • zavarovanje gospodinjskih aparatov
  • dodatne zgradbe, garaže in nadstreški

  Preverite ceno za zavarovanje hiše

  Na naši strani vam omogočamo brezplačen izračun cene za zavarovanje nepremičnine.

  Izračun cene si lahko naročite za hišo ali stanovanje.

  Pri tem vam priporočamo, da čim bolj natančno izpolnite podatke v obrazcu. Le tako vam bomo lahko pripravili čim bolj točno ceno. V kolikor se dejanski podatki razlikujejo od posredovanih, bo tudi cena na koncu drugačna. Temu se želimo izogniti in vam pripraviti kvaliteten informativni izračun. Tako vam svetujemo, da vpišete vse podatke čim bolj pravilno.

  Izkoristite tudi zadnje polje “Opombe”, kjer lahko navedete vse posebnosti nepremičnine, ki bi lahko vplivala na ceno. V kolikor imate ob hiši tudi druge objekte, kot so ute, nadstreški, garaže, lope in podobno, lahko navedete tudi te. Dodatno lahko navedete ali imate toplotno črpalko, elektrarno, bazen, “pametno hišo” ali kaj podobnega.

  Seveda pa lahko to polje izkoristite tudi za morebitna vprašanja, ki jih imate. Tako vam bomo ob poslani ceni za zavarovanje hiše že lahko odgovorili tudi na ta vprašanja.

  Zavarovanje na novo vrednost

  Glede na oceno vrednosti, na katero želimo zavarovati hišo in opremo, poznamo zavarovanje na novo in dejansko vrednost.

  V praksi se večinoma uporablja vrednotenje na novo vrednost, saj nekatere zavarovalnice niti nimajo možnosti zavarovanja na dejansko vrednost.

  Kljub temu se moramo zavedati, da se lahko določeni stvari pri škodi obračunajo po dejanski vrednosti. To se zgodi, če se ob cenitni škode ugotovi, da je bila vrednost poškodovane stvari pred škodo manj kot 40% novonabavne vrednosti.