Paketi za zavarovanje hiše

Zavarovalnice imajo na voljo različne pakete za zavarovanje hiše. Število paketov se med zavarovalnicami razlikuje, običajno pa imajo med 2 in 4 različne pakete.

Kritja, ki so dodana v posamezen paket se med zavarovalnicami seveda razlikujejo.

S pomočjo paketov in razdelitvijo v pregledne tabele lahko bolj enostavno in pregledno ugotovimo kakšne so razlike med kritji in hitro ugotovimo kateri je za nas najbolj primeren.

Pri izračunu za zavarovanje hiše, ki si ga naročite na naši strani, lahko izbirate med osnovnimi razdelitvami, glede na število kritij, ki jih želite.

  Izračun za zavarovanje hiše

Zraven poslane informativne cene za zavarovanje vaše nepremičnine vam pošljemo tudi pregled kritij, ki jih ta izračun zajema. Tako lahko primerjate ceno s kritji in nam odgovorite za morebitne popravke kritij.

Spodaj omenjena kritja, so samo informativne narave in ni nujno, da so zajeta v vsa zavarovanja. Pri poslanem informativnem izračunu so priložena točna kritja, ki jih izračun zajema.

Osnovno zavarovanje hiše

Zajema najbolj osnovno zavarovanje hiše, ki običajno zajema zavarovanje pred požarom, direktnim udarom strele, eksplozijo in padcem zračnih plovil.

Dodana so tudi nekatera kritja povezana z vremenom, kot je zavarovanje pred točo, viharjem, pritiskom snega, utrganjem zemljišča in zemeljskim plazom. Temu so običajno dodani še stroški v povezavi z gašenjem in čiščenjem nastale škode.

Srednji paketi

Zraven osnovnih kritij, srednji paketi običajno zajemajo tudi škodo pred izlivom vode, indirektnimi udari strele in poplave. Vključeni so lahko tudi manjši stranjki objekti pri hiši, kot so ute in nadstreški ter živa meja ali ograja pred udarcem neznanega vozila.

V teh paketih se pojavlja tudi zavarovanje odgovornosti iz posesti hiše ali zemljišča ali pa jo je možno dodati z doplačilom.

Premium zavarovanje hiše

Kot pove že ime, so Premium ali Nadstandardni paketi rezervirani za najbolj piroka kritja, ki jih posamezna zavarovalnica ponuja.

Število kritij je tukaj lahko zelo veliko, tako da je potreben natančen pregled kritij pri posamezni zavarovalnici.

Običajno je tukaj zajeta tatvina zunanjih elementov hiše in na zavarovanem zemljišču, škoda na igralih in hortikulturni ureditvi ter razširljena kritja za primer izliva vode (izguba vode, stroški odmaševanja). Vključeni pa so tudi manjši stranski objekti in odgovornost iz posesti hiše in zemljišča.

Preverite tudi stran Paketi za zavarovanje opreme.