Izliv vode – vprašanje obiskovalca

Dobili smo vprašanje bralca v zvezi z izlivom vode oz. puščanjem vode iz pralnega stroja zgornjega soseda pri etažni lastnini.

Prosil bi vas za en odgovor. Jaz in sosedovi nad menoj živimo v neprofitnem občinskem stanovanju. Že parkrat sem imel moker strop, dvakrat ali trikrat pa je celo k meni dol voda tekla. Predvidevam da zaradi njihovega pralnega stroja. Zanima me, kako bi lahko jaz izterjal povrnitev škode, ki bi mi jo lahko oni povzročili? Bi moral jaz stanovanje zavarovati in terjati škodo od zavarovalnice? Problem je, ker denarja nimajo, tako da ne vem, kako bi od njih dobil denar, če bi se mi še kdaj to zgodilo. Do sedaj sem bil k sreči vedno doma in preprečil škodo, ko je voda tekla dol.

Če se ne motim, bi mi občina lahko krila škodo ob takšnih dogodkih. Samo ne vem pa, ali bi mi krila škodo tudi v primeru, ko bi bil za razlitje vode kriv kdo pri sosedovih, npr njihov star pralni stroj in ne kakšna počena cev, na katero oni niso mogli vplivati.

Na njegova vprašanja v zvezi z zavarovanjem in kritji smo mu odgovorili na email. Če imate tudi vi kakšno vprašanje v zvezi z zavarovanje hiše ali stanovanja, nam ga lahko posredujete.

Bi želeli neobvezujoč informativni izračun za zavarovanje nepremičnine?

Kliknite spodaj in pripravimo vam ga brezplačno.

HišaStanovanje